klocka

onsdag 28 november 2012

Två helt olika!

Ni kanske minns att jag berättade att vi haft en annan hund innan Izor!
Det var en schäferhane, som hette Baddy.  En riktigt fin och ståtlig kille. Men tyvärr var det inte någon riktig familjehund. Till en början var det inga problem. Han var go mot oss alla. Men eftersom tiden gick, började han visa små tendenser om vad som var hans. Och specillt när det gällde skor. Barnen hade svårt att ta sina skor från hallen när dom skulle gå ut. Då ville han gärna visa tänderna, men gjorde ingenting. Så detta stegrades allt mer och mer. Så tillslut kunde inte barnen ta hem kompisar utan att vi var hemma. Så tillslut blev detta ohållbart. Så vi fick fatta ett jobbigt beslut... så när han var ungefär 3½ år fick vi ta bort honom. Men det var sorg i hjärtat ska ni veta. Men när det inte fungerar inom familjen och vänner som hälsar på. Så var det ändå det rätta beslutet. Men vad jag sörjde denna fina kille länge♥


Men så efter 3 månader skaffade vi denna Izor killen. Å vilken hund :)) det finns inte ord om hur snäll och rara han är♥ Han har ingenting som bara är hans. Nej då, han lämar över allt som han har till oss än vad det är. Och någonting som är helt otroligt, är när han har fått ett saftigt köttben att smaska på, så kan man gå fram till honom. Men vad gott ben du har, får matte låna... och han släpper det genast. Och så får man vri och vända på det, och han bara tittar. Så ger man tillbaka det till honom, och han tuggar vidare. Hur hade jag turen att få en sådan goding till hund♥
Ni kanske tycker att jag skryter och det bara är jag som har en sådan hund. Men så är det inte. Förstår att alla ni andra hundägare har oxå rara och goa hundar♥
Men jag kan inte hjälpa att jag älskar min goa Izor till 110%♥
Puss på nosen till min älskling♥♥

Ha en fin dag vänner!
Kramen♥

26 kommentarer:

Anonym sa...

Såå vackra ...
Förstår att det var ett svårt beslut,men så härligt med fina Izor ♥
/Nospuss & Kram från mig!

ansepanse sa...

klart att du älskar din fine Izor och han ÄR duktig, visserligen SKA hundar vara sådana som du beskriver att Izor är men det är långtifrån alla som är sådana, älska du din fine Izor :)
jag har två härhemma som jag också älskar lika mycket som du älskar din Izor
önskar dig en bra dag
kramen vännen <3

Marie sa...

Jag minns att mina flickor var lite rädda för Baddy, för det första var han ju stor och för det andra så betedde han sig som du beskriver.
Fina hundar båda två:)
Kram♥

Fru Vallmo sa...

Ja hundar är trogna vänner!
Så vackra hunder båda två, men det är som du säger, det måste fungera inom familjen.
Önskar dig en fin dag!
Här finns det faktsikt 1cm snö på gräsmattan. Hur har ni det?
Kram fina du!

fianathome sa...

Vore hemskt om du inte älskade din hund. Beteende är ju en annan sak. Man kan ogilla ett beteende men älska ändå.
VAd man inte vet med djuren är ju vad som är "fel". Ett felbeteende kan ha många orsaker och innan man får ett gravt felbeteende är det bästa man kan göra som ni gjorde. Man hade aldrig förlåtit sig själv om man inte tog ansvar. Det är ett starkt beslut vilket visar att man är både ansvarsfull och medveten.
Härligt att ni fått en fin Izor. DEt är så härligt för barn att få växa upp med djur. Det fostrar på alla sätt.
Att älska någon är inte att skryta :P det är att bekräfta sina känslor.
<3<3<3
kramelikram
Fia

Filifjonkan 1 sa...

Hej på dig. Oj då så tråkigt för er men det var nog bäst för hunden med skulle jag tro svårt omplacera sådana de far ju illa med. men kul att ert nya troll är så go och annorlunda, Härligt med en sådan hund. Förstår att du har 110% på ! Har jag med fast på mina katter jag är mer en kattmänniska tycker hundar är fina och så där men längtan är katt "bonnkatt"
alltså för de är så självständiga och robusta. Ha det så bra kram

Yvonne sa...

Jag förstår att det var ett tungt beslut med Baddy.Det är viktigt att hunden ska vara en familjehund som man kan lita till 110% och det har du ju fått i Izor..SAVR:Lax är ju nyttigt!Och de hade bra pris .så då får man passa på! Kram!

znogge sa...

Förstår att du är glad över Izor. Vi har jobbat mycket med Herr Hund som tidigare försökte klättra i rang. Numera håller han sig på mattan. Miss E däremot är nog precis som Izor. Helt okomplicerade och så otroligt glad och tillgiven.

Kram

Nett sa...

Så fina bägge två, kan tänka mig att det var ett svårt beslut. Efterbild på håret var just det som var i bloggen, men du kanske menade på pippi koftan ? Det kommer senare.. :) Kram

creando sa...

Så tufft beslut att behöva ta bort en vän. Men om man kämpar och inte får någon rätsida på ett sådant beteende så går det ju inte. Men usch så sorgligt och så skönt att ni ändå fick det bästa till slut :)

Fina Izor....

Milla sa...

Man får skryta....det kallas kärlek =D Särksilt när man är stolt över dom :) Kram

Mita sa...

Så jobbigt att behöva ta bort honom,men det var nog ändå det bästa både för omgivningen och honom själv. Han kanske hade det jobbigt med sig själv också.
Izor är ju en drömvovve,så som dom ska vara. Man ska ju kunna hantera sin vovve så.
Kramen på dig i gråslasket♥

MICKAN¸.•°`♥✿⊱╮ sa...

Klart det är jobbigt när det går snett.

Han är så fin din lilla Izor!!!

Siita sa...

Idag ska du få en bild på att jag ätit inlagd strömming. Kram

Herr Nilssons Fru sa...

Oh vad fin han var. Det är jobbigt när man tvingas ta sånna där tunga belut men de var nog säkert ändå helt rätt. Man måste kunna ta saker från hundarna o även ben o sånt, annars kan de bli farligt. Vi hade ju också en schäfter förut, så go, han var tjänstehund o så underbar, tyvärr dog han av ålder, de gör ju de :(

Oh vi har ju våra tjejer kvar o du din finaste Izor.

Kramiz

Caroline sa...

Vi var nära vi också på att ta bort våran första hund, taxen som jag skrivit om ibland.
Hon var nummer ett från första början, sedan skaffade vi staffen och efter det fick vi Grabben.
Hon har alltid varit speciell, lite reserverad mot okända. Men efter några försök till nafsanden hos folk som kom hem till oss, tog vi beslutet att hon inte kunde bo längre hos oss.
Då beslöt mamma och pappa att ta hand om henne, de har alltid haft djur omkring sig och då förlorat katten precis. Ville inte skaffa djur igen för det är så tufft i svåra situationer. Så vi har oss ett litet avtal med dem, när den dagen kommer.
Men det fungerar mycket bättre hemma hos dem, där hon får vara nummer ett.

Ha en fin kväll!

soffie sa...

så fina hundar å tänk va konstigt det kan bli med djur, undrar om han va avundsjuk eller va han tänkte på om skorna. jag hade två katter då min Jennifer föddes jag hade haft dem i 4år innan hon föddes ibörjan gick allt bra å de fick va med mej å jennifer på allt vi gjorde men sen då hon började krypa blev de som galna de morrade å fräste åt henne ,de började bajsa å kissa inne , så trist så tillslut fick vi med ta bort dem. undra varför de gjorde så vi hade alltid haft dem med oss och liltjejen, kramen

Therese sa...

Ett svårt beslut, men visar att du ären ansvarsfull hundägare, tänk om alla vore som du. Är glad att n inu har er gosepuff izo, snygg, snäll å charmig, allt i ett liksom :-) KRAM

Susanne P sa...

Klart att du får skryta över Izor!
Och du/ni tog ett jobbigt men rätt beslut när ni bestämde att det inte längre var hållbart med ett sånt beteende.
Man ska aldrig, aldrig behöva känna oro pga att inte man kan lita på sin hund.
Krammelli kram

Mickis sa...

Så som du beskriver Izor sådan är Zingo oxå & jag tycker att det är viktigt att det är så, för hundar ska ju inte vara aggressiva & inte vakta på ett sånt sätt. Det var säkert rätt beslut att låta den stilige Baddy :-)

Ha en fin kväll!
Kram

Elsa och Helena sa...

Tråkigt men rätt beslut! Izor är ju en toppenkille på alla sätt och vis.

KRAM Helena

Fenixmonas sa...

Fruktansvärt svårt att tvingas ta ett så¨dant beslut, men förstår att det blev ohållbart i familjen! Då är ju Izor raka motsatsen så himla gott! Kramiz

Anonym sa...

Förstår dig så väl..vännen..svårt detta med hundar som känns opålitliga...
Vi har varit ute för samma genom åren och det är nödvändiga, men ack sååå svåra beslut :(

Men då inte tycker jag att du skryter.. jag blir så glad över din kärlek till Izor och han har fått världens bästaste matte..det är ett som är säkert!
Klart man ska skriva om det som gör livet värt att leva!!
Forstsätt skriv om Izor..myser av läsning hos dig :)

Önskar Izor och dig en finfin dag <3
Ann-Louisekram

finafrun sa...

Puss på nosen från mig med :)

Marie maräng sa...

Vad tråkigt att det inte funkade med Baddy.. :( Svårt beslut men absolut det rätta.

Men tack vare det så fick du din älskling :)

Kram goa vän!

Monachos sa...

Ja ibland måste man ta jobbiga beslut men det hade varit värre om man inte gjort det och någon hade blivit biten så det var rätt. Hundar är precis som alla andra varelser och det kan bli fel precis som det blir för människor också. Och får man sen en lyckoträff kan man ju inte bli annat än glad. För att gå och vara rädd att något ska hända är inget kul. Hade en blandis som inte mådde så bra men var gammal så det var därför, han hade ont och så bet han sonen - av ren reflex för han kom nog åt det onda när han skulle ge en godnattkram. Sen var jag väldigt orolig för allas skull även för honom för där kunde man se att han själv förstod att det där var inte bra men reflexer är reflexer. Har själv delat ut en snyting en gång när jag blev rädd. Så det var ett jobbigt beslut men rätt för allas skull.

Då hade jag redan jycken och det är en helt annan hund än blandisen. Han var något speciellt och kommer alltid ha en speciell plats i hjärtan. Den lille är ju speciell han också men på ett annat sätt.

Klicker - ja jag har en sån men fick aldrig tid att lära honom.

Men det hade varit kul att ha gjort så nästa jycke. :) Må gott