klocka

torsdag 15 november 2012

Funkar jättebra!

Här har jag en son som sitter ganska mycket vid datorn. Speciellt på kvällarna gärna till tolv. Men då är det ett stort problem på morgonen vid uppstigning. Han hör varken telefonen eller larmet. Så det slutar oftas med att vi blir ovänner!!!!
Så på Måndagskväll när jag kom hem från jobbet, sa jag så här till honom.... från och med i morgonkväll, är det släckning av datorn klockan tio. ALDRIG sa han, med bestämt ton.
Men som ni vet, är det vi vuxna som bestämmer oavsett om man är 18 eller 25 ( så länge man bor hemma). Så dessa två mornar har det funkat klockrent, han har klivit upp själv med hjälp av bara larmet strax efter halv sju. Och det är som jag säger åt honom...  om du lägger dig efter tio i stället för tolv, är du ju helt klart mycket piggare. Mutter mutter hör man från honom.
Men innerst inne vet jag att han tycker jag har rätt :))  sömn är viktig för att vi ska fungera under dagen.

För tanken är att när vi har fixat övervåningen i huset, ska han få flytta dit och sköta eldningen. Och vi har sagt åt honom om han inte fixar att kliva upp själv på morgonen, kommer det inte att fungera. Så då blir det ingen flytt dit ut. Så det är kanske bland annat det som gjort att han skärpt sig på morgonen :))
Så nu hoppas jag att detta håller i sig och han fixar upp sig själv, men jag tror faktiskt inte det blir något problem. För han vill gärna vara ensamboende ett tag :))
Ha en fin dag!
Kramen♥

24 kommentarer:

Milla sa...

"Egen lya" lockar säkert men så vet de nog också innerst inne att mamma och pappa ofta vet bäst, hihi. Kram

Marie maräng sa...

Tror att det kommer att gå galant...

Det är ju en förståndig kille ;)

Ha en bra dag!
Kram Marie

Mita sa...

Men vad spännande att flytta dit själv ett tag. Det blir nog annorlunda när han har ansvaret själv,då vet han att ingen annan ser till att han kommer upp på morgonen..*
Kram vännen♥

Anonym sa...

Ja det är viktigt med stöd och goda råd till ungdomarna och något av det tar de åt sig av tror jag ändå.
Ha det gott vännen
Ann-Louisekram

Yvonne :-) sa...

Klart att han skärper till sig när han får ansvar..Soppvännerna var mycket nöjda.Jasså du ser att Bella håller noga koll på mej. Ha en bra dag! Kram!

Herr Nilssons Fru sa...

Ja ska man bo själv gäller de man kommer upp, men de är väl också så att när man får de ansvaret o ingen kan väcka en, ja då kommer man upp. Skönt för honom att bo lite själv.

Kramiz

Filifjonkan 1 sa...

Hej. ja det var listigt av dig. De behöver verkligen sin sömn. Kul för honom med att få bo själv ett tag då känner han sig väldigt vuxen skulle jag tro.

Caroline sa...

Data är aldrig bra sent på kvällen, men jag själv är likadan, är ju så svårt att somna sedan. SÅ att stänga datan kl 22 låter som en vettig idé :)

Kram

Aurora sa...

det är bra . stå på dig.

Nett sa...

Han vet säkert med sig själv att det är det allra bästa med att lyda mamma. Lätt hänt att tiden bara rusar iväg vid datorn. Kram

Sussi sa...

Mamma vet bäst! Nu förstår han nog att det är sant med :)
Skönt att han kommer upp själv. Hoppas det håller i sig. Sömn är viktigt..

Kramisar

messan sa...

Det blir nog bra med eget. De växer och helt plötsligt fungerar det jättebra. Det är bra med eget ansvar. Sömn är viktigt utan den skulle jag svimma:)
Kramar

soffie sa...

himla bra att han lyssnar jag har en son som tyvärr är databeroende ,han bor hos sin pappa varannan vecka å där får han sitta hur länge som helst men hos mej är det 23 som gäller på vardagar men nu ska han hoppa av gymnasiet å flytta till sin pappa det gör ont i mammahjärtat men han fyller 18 i januari så jag har inte mycket att säga till om. hoppas nu det går bra för din son å han väljer bort datorn. kramen

Susanne P sa...

Ibland så behöver de en spark i taget, i baken, för att förstå vad man menar. Men nog tror jag att han fattade vinken!
Kram

Viktkamp sa...

han vet att mamma har rätt =)

Mickis sa...

Härligt att du nådde fram & fick igenom din vilja.. Här lägger sig sonen alltid tidigt.. Men dottern som har en bärbar dator ligger gärna i sängen med den.. VÄLDIGT svårt att kontrollera.. Men jag sa som du i mpndags. Nu när du är sjuk & inte mår bra måste du lägga dig tidigt.. ge det en chans så att du får möjlighet att orka ta dig till skolan & det har hon lyssnat på... Men aldrig att jag fått henne till det annars ;-)

Ha en fin kväll!
Kram

A House With A View sa...

Ja jisses vad de där datorerna ställer till det!! Tiden springer iväg och man glömmer tid och rum...

Kraaaaaaaaaaaaam aka

Monachos sa...

"läser" också Kallentoft just nu fast den senaste - har gjort dom andra och dom är bra så du har härliga böcker att se fram emot.

Har en son här också som jag varit frustrerad över många gånger. En nattuggla och så blir det jobbigt när han sen ska upp dagen efter och han har fattat detta med att lägga sig tidigt - lättare att kliva upp men det är ofta ändå som det blir sent. Men är man nattmänniska så är man - det är jag också.

Klickerträning - kul. Har en sån men vi kom aldrig riktigt igång - det var lite fel i tiden när jag hade den chansen - ja kanske hade det funkat senare också. Jag var nyskild och det tog en massa energi och lust.

Må gott

Fenixmonas sa...

Mor brukar ha rätt men det är inte alltid så lätt för de unga att erkänna, men det är klart att eget boende lockar! Kramiz

Paula´z Blogg sa...

Så är det här med, fastän vår son är 14 år.Han kan sitta hur länge som helst!!! Vid datorn alltså!

Ha en fin fredag!

Kram

Therese sa...

Bra där, du har helt rätt å jag tro som du skriver att ensamboendet kan locka också. Vilken praktiskt lösning, då får ni ju värmen där :-D KRAM!

Browneyedgirl sa...

Mamma har rätt =) Vet han innerst inne tror jag. Kram och ha en härlig fredag nu <3

ansepanse sa...

en extra morot att ta till ) vad bra, för det är ju så att man kan inte vara uppe halva nätterna om man ska upp tidigt på mornarna
Sv: jag struntar i julstädning :)
kramar

Agneta sa...

ibland behövs det en liten morot föratt saker ska gå framåt på ett annat sätt..klart han vill vara ensamboende :)
kram