klocka

tisdag 27 november 2012

Klicker!

Igår hade vi andra klickertillfället. Å så roligt det är, både för mig och Izor :))
Som jag skrev i ett tidigare innlägg, skulle vi få välja själv vad vi skulle jobba med.      Så detta bestämmde jag mig för..........

Eftersom Izor har fått en "ful vana" när det kommer någon på besök, och knackar på dörren. Han skäller, morrar och rusar dit som ett tok. Det låter inte så jätte trevligt.  Och är man det minsta hundrädd, blir man ju förskräckt. För han är ju ganska stor. Då fick jag ett tips av kursledaren, hur jag skulle jobba på detta.
Fick några bitar från ett bordsunderlägg. En av dessa bitar skulle jag lägga i handflatan, helt synligt. Så när han sätter nosen på den, ska jag klicka och snabbt belöna. Och det satt klockrent efter bara några gånger. Sedan skulle jag ta bort den och bara ha tomma handen. Och det förstod han med ens oxå :))
Så efter en stund skulle en av kursdeltagarna gå ut, och hon skulle ha denna bit i handflatan när hon kom in. Och naturligtvis gick Izor dit, och snusade i hennes hand och så fort han gjorde det då klickade jag, och han vände på en femöring och kom direkt till mig. Och då blev han riktigt belönad :))
Så nu har jag lagt några av dessa bitar i en burk ute på bron, så när det kommer någon på besök ska dom ta upp en sådan och lägga den i handen. Och sedan kila in. Och sedan är tanken att man ska plocka bort biten och bara ha tomma handen. Jag tror att detta kommer att funka klockrent. För våra fyrbenta vänner är ju helt fantastisk att lära och ta till sig nya saker :))
Så nu är det bara att träna på detta :))

Men först ska jag ut till huset och lacka innertak. är det någon som känner sig manad, att hjälpa till *L* :))
Om inte, får jag i alla fall önskar er en fin dag♥
Kramen♥

18 kommentarer:

Anonym sa...

Spännande träning...
Naw,sååå söt Izor är där han ligger/Nospuss & Kram från mig ♥

Paula´z Blogg sa...

Ha en fin dag du med!

Kram

ansepanse sa...

vad duktig han är Izor :) det är roligt att träna sina vovvar eller hur
kramen vännen

Pisan sa...

Duktig vovve! :-) Jag som inte har hund kan ju inte låta bli att undra vad klicka och klicker är för nåt?? Ha en fin tisdag! Kramis! ♥

znogge sa...

Spännande att läsa! Herr Hund beter sig på samma vis och jag får inte rätsida på det. Ska kanske leta fram klickern...

Kram

Filifjonkan 1 sa...

Hej Carina ...vänta på mig har stegen över axeln och penslarna redo för lackning fniss.. Det lät ju riktig bra med hunden och klicket de fattar bra. Jag ser ju programmet mannen som talar med hundar där du har du en kille som är otrolig åker runt till folk som är desperata på sina hundar och ordnar till det på 10 minuter han kan allt verkar det som jag kollar på det programmet det är så intressant har försökt det på min Pysen men se han bryr sig inte nämnvärt om vad jag säger för det är hans hus och jag som bor hos honom hehe Duktig du är som målar taket,,,håll i dig bara så du inte faller ner de tär jag proffs på.Kramis

creando sa...

Känner igen problemet. Vi har samma lika här. Tyvärr. Det där var ju en idé om hur man kan jobba på det. Klicker är ju strålande när man fort ska jobba in något.

Milla sa...

Det där låter som en rolig övning och perfekt när den sen kommer att fungera ju :) Kul att han är så mottaglig sötaste Izor. Måla innertak har jag gjort tillräckligt när vi gjorde altan i sommar så där tackar jag bums nej på direkten, skratt. Vila nacke och axlar ofta eller ha en massör redo efter arbetspasset, hihi. Ha det bra, kram Milla.

Marie maräng sa...

Duktig kille! :)

Ha en fin kväll!
Kram Marie

Nett sa...

Bra träning det, jag kan erkänna att jag är lite hundrädd, i allafall om en hund kommer glatt springandes och skäller, jag vet ju egenligen att de bara är nyfikna och glada. Kram

Yvonne sa...

Jag har klickertränat mina hundar.Från att ha nosat på underlägget kan du få honom att ta tassen på underlägget.(jag använder postis) sen kan du sätta biten på lampkontakten och när han vet lägga till kommandot tänd/släck! Nackdelen med klicker är allt godis.Så jag använder Cesars metod nu när det ringer på dörren.......Ibland så är det viktigt att ta det så lugnt och ladda "batterierna". Kram!

Agneta sa...

hoppas lackandet av taket gick bra idag,
och det där med klickerträning ska ju vara bra. De lär sig fort de kloka små djuren :)
kram

Malin sa...

Kul att det fungerar så bra med klickers och jättesmart tips ang skällningen vid besök! Duktiga ni är!
Kram

soffie sa...

men å va duktig han är fina izor!

Herr Nilssons Fru sa...

Jaha, där ser man. All denna träning o uppfostring våra fyrfotingar får:) hoppas du får ordning på att.

Kramiz

Mita sa...

Jag har faktiskt aldrig provat med klicker,men det ska tydligen funka bra om man tränar på rätt sätt.
Vad duktig han är Izor,så det kommer säkert bli bra det där,
Kramar**

Fenixmonas sa...

Låter ju väldigt bra! Han tycks vara mycket läraktig din Izor! Kramiz

Camilla sa...

Ett fasligt jobb med hund,hör jag.
En katt är då mycket lättare att sköta ;)
Kram!