klocka

fredag 27 januari 2012

Mat framme hela dagen!

Jag brukar alltid ha maten framme åt Izor i matskålen hela tiden. Men har tänkt mer och mer att det faktiskt inte är någon bra ide! Eftersom han bara käkar när han känner för det!
Så maten kan stå hela dagen och i bland är mycket kvar på kvällen???
Så nu blir det så här i fortsättningen.... Ställer fram det han ska varje morgon och kväll och har han inte börjat äta på 20 minuter ställer jag bort det tills nästa gång det är matdax!
För då vet han att det måste ätas inom en stund annars tas maten bort.
Tror det är mycket bättre att göra så!
Hur gör ni när det är matdax för era vovs?

I förra inlägget skrev jag att Izor duschar ungefär varannan månad, men det på pga att maken är pälsdjurs allergiker, så det är inte vovsen som har allergi. Kanske formulerade mig lite otydligt?!


Och i dag är det bästa dagen på hela veckan.....

Ha en fin dag!
Kramen♥

18 kommentarer:

Fru Vallmo sa...

Hej god morgon!
Vi har Svante så här konditionerad att han får mat efter vi har ätit. Alltså 1 gång på morgonen efter frukost och 1 gång på kvällen, i valpkursen sade de att det var viktig att hunden förstår vart han är i rangordningen ;). Sedan får han först börja äta när vi säger till honom.

Har hänt att jag var otydlig med "starttecken" då satt den stackaren framför sin skål och väntade och väntade.... ;)

Ha en fin fin fredag!
Kram
Ute

Marie sa...

Eftersom jag inte har någon erfarenhet av hundar, så nöjer jag mig med att önska dig en härlig fredag:)
Kram♥

Paula´z Diarie sa...

Tack för kommentaren...nu har svärfar 39 grader också...
Ha en bra dag!

Kramis

Mickis sa...

Jag gör som du det finns mat framme hela dagen. Zingo är inte speciellt hungrig av sig. Många andra hundar skulle kunna äta ihjäl sig om de t.ex fick hål på säcken med mat men inte Zingo...

Däremot kommer han nästa alltid för att äta när jag/vi säger till övriga fam "det är mat". Vi skämmer bort honom (fy på mej) med en liten smakbit av vår mat i hans skål OM det är passande hundmat... Maken har t.om börjat steka små små bitar av kött/kyckling/köttfärs utan krydda före som han/vi stoppar i den bortskämde Zingos mat ;-)

Lycka till med "omvändningen"
Ha en toppen fredag!
KRAM

Nett sa...

Vi har ju inte hund, eller husdjur alls, men innan när vi hade katt så var maten framme jämnt. Kram

Milla sa...

Jag tror säkert att det fungerar med att göra som du har funderat på. Jag gör så och det funkar utmärkt fast det skulle nog funka bättre om jag hade en hund, skratt !) Jag borde däremot pröva det på mig själv så att jag inte går och småäter hela tiden *asg*

Skämt åsido så äger min bror 4 jakthundar och där serveras maten endast vid två tillfällen. Fungerar för dem.

Önskar dig en underbar fredag! Kram

Västgötskan sa...

Vi MÅSTE göra så, då vi har två hundar som äter oerhört olika fort. Skulle det stå på golvet, skulle den lilla aldrig få äta, för den stora äter upp det direkt.

Och som du säger; Det är alltid ät inom 5-10 minuter som gäller, annars får de vänta till nästa matningstillfällen. Funkar kanonbra. Ingen hund svälter sig själv. :-)

Znogge sa...

Nu när vi har två hundar kan inte maten stå framme. Miss E skulle äta upp allt. Så våra får mat vid fyratiden och då äter även Herr Hund. Skulle han inte äta allt kastar Miss E sig över det. Hon lever nog för att äta medan Herr Hund äter för att leva!

Ha en fin fredag!

Kram

Anonym sa...

Nu var det många år sen som jag hade hund.
Men jag vet att de alltid ska ha färskt vatten framme. Är däremot tveksam till om maten ständigt ska stå framme

Men är det inte som med oss människor, att maten ska ställas fram på bestämda tider?

mvh

Snäckskalsdalen. sa...

Hundar/hundarna har alltid fått mat två gånger per dag hos oss och precis som du skriver, äter dom inte upp det på en stund, så väck med det. Så gör vi!
Agneta kram

Therese sa...

Vår hund får mat på kvällen, passar bäst då han är jakthund, vill itne att han ska jaga om han nyss ätit och ev få tarmomvridning. Så det är en lösning för oss. Han väntar på sitt var så god och sedan är skålen snabbt tom ;-D S KRAM och trevlig helg!

Gilla sa...

Vi har fått order om att Baloo ska ha mat vid 8 på morgonen och 3 på em och sista gången vid 8 på kvällen. Det blir ju circatider förstås. Men han är ju valp och fortfarande äter han upp med en gång. Det står aldrig nån mat framme till honom.

Sv: Den pep inte den sa nöff, men det gör den inte längre ju. Vi får kanske åka tillbaka till butiken och klaga. Han älskar den i alla fall.

Kram/Gilla

gunsan sa...

Danza äter en gång på förmiddagen o en gång på eftermiddagen/kvällen;)
När det ställs fram så äter hon, vips så är det borta, så det är inga problem;)

Kramizzzzz

Susanne P sa...

Ja, som du förstår så har vi mattider att passa. Det ser iaf Kiara till så att vi inte missar en enda minut! ;)
Här får de mat kl.07.00 på morgonen och 16.30 på kvällen. Inte en minut senare.;)
De har alltså inte maten framme. Och efter bråkdelen av en minut så är skålarna tomma. Nja, Disco tar lite längre tid på sig, han njuter av maten, han.
Kram & ha en fin fredag

Mita sa...

Här har jag alltid ställt fram matskålen,sagt varsågod och äta. Blev inte maten uppäten,fast det är sällan nån risk så tog jag bort skålen.Så morgon och kväll är det som gäller,inget däremellan ja förutom lite godis om man kör nån aktivering.
Ha det gott
Kramiz♥

Malin sa...

Dom får en stund på sig att äta upp sen är det kört till nästa gång. Så gjorde jag även på den tiden som jag bara hade en hund. Tror dom äter mycket bättre då.
Kram

ansepanse sa...

vovvarnas frukost är en sök-frukost, nästa mål sätter jag fram deras mat och de äter allt på en gång, jag låter aldrig något stå i skålarna
kramar

Ingrid sa...

Här är det mat morgon och kväll som gäller (gjort så med alla våra hundar utom en som bara åt en gång/dag..) De äter med först efter vi sagt "varsågod" Allt äts upp på en gång sen sätter vi undan skål.
Har haft en pippellisa som ville småäta men hon lärde sig hon med (för annars åt den andra hunden upp det.. ;)