klocka

söndag 19 augusti 2012

Bilen åker hit och dit!

Nu sedan sonen fått körkortet så är man utan bil lite nu och då. Men vi har ju en bil till oxå, men den väljer han inte att ta :))  Han kör även hem sina kompisar som inte har någon skjuts, det tycker han bara är jätteskoj :))  Visst är det jättebra att dom kör mycket i början så att dom blir riktigt van. Man minns  ju själv hur det var, bilen åkte än hit än dit.
När dom har fått sitt körkort, tycker man att dom har blivit så jättestor. Känns nästan lite overkligt när dom tar bilnycklarna och hoppar in i bilen och brassar i väg. Så nu får man hoppas att dom kör med förstånd och tänker sig för. Och dom har ju som sagt körkortet på prov i två år. Men lite orolig "hönsmamma" är man dock ändå :))
Ha en fin dag!
Kramen♥

26 kommentarer:

Siita sa...

Klart man är orolig som mamma när dom är ute o far. Klart du kan få ett par matlådor med ärtsoppa om du kommer hit. Dom är i frysen nu. Kram

Anonym sa...

Wiii,jaaa tänk vilken lycka att bara kunna ta bil & åka iväg..Ensam hihi...
KLart man är orolig som mamms när de är ute på vägarna/Ha en fin Söndag Kram ♥...

Husfrun sa...

Visst är det en speciell känsla alldeles där i början när man inte riktigt har kontrollen över bilen - fast samtidigt ändå! :)
Kram.

Lussan sa...

Kan förstå oron, här blir sonen 18 år i maj nästa år så då är det jag som väntar oroligt här hemma;(

Ha en super söndag/Kram Lussan

Znogge sa...

Visst oroade man sig men samtidigt så måste de få körvana! Men nog är de stora...

Kram

Marie sa...

Den där omedelbara oron brukar sakta gå över, men visst finns lite av den kvar även när de haft körkortet länge!
Kram♥

Anonym sa...

Känner som du ...läskigt skicka ut sina barn i trafiken i bil...huuu
Men det ÄR farligt att leva för oss alla...
Ha en fin dag vännen
Ann-Louisekram

Mickis sa...

klart man är orolig & det är ju inte så konstigt.. De har ingen erfarenhet & de spec killar vill kanske visa sig lite tuffa inför kompisar..

MEN det är bra när de får körkort, trots att man blir utan bil.. Man kan ju få en chaufför ibland :-)

Ha en fin söndag!
Kram

Ingela sa...

visst är det så! Min dotter fick körkort för ett par månader sedan och det känns helt rätt att sitta bredvid henne när hon kör men samtidigt så "fel" ;) - Det är ju min lilla gumma som sitter där bakom ratten och kör och är sååå vuxen nu, vad hände... hon var ju nyss liten sjungande femåring... ))

Yvonne sa...

Förstår dej att du är orolig! Jag har gått igenom två pågars körkort ,och det har gått bra det gör det säkert hos dej med.De får ligga på soffan i uterummet ,men inte i vardagsrummet.Ha en bra dag med din snygging! Kram!

ansepanse sa...

han tar gärna bilen och skjutsar kompisarna sina, det förstår jag och då tränar han ju hela tiden
läste om surströmming :) alltså HUR kan du tycka att det smakar gott? :)
kramar vännen

Snäckskalsdalen. sa...

Minns när jag tog bilen första gången på egen hand, jag kände mig liksom klar, färdig, fullvuxen och nu inser jag hur ung jag egentligen var......
Agneta kram

Gilla sa...

Han får väl skaffa en egen bil så fort som möjligt, så ni inte blir utan. Bra att han provar och provar i alla fall. Övning ger färdighet heter det ju.

Sv: Jag har fått för mig, att beskriva hur man gör flätan i min blogg. Men ögon i nacken behövs inte, bara känseln i händerna.

Kram/Gilla

Nett sa...

Klart att det är kul för han att få komma ut och köra bil. Bara han har vett att ta betalt för att köra dem hit och dit med. Kram

Kjelle Bus sa...

Kommer ihåg hur skoj man tyckte det var när man äntligen fick köra själv och visst fick bilen både åka hit och dit :)

creando sa...

Hu ja, lite läskigt är det allt. Här ska vi börja övningsköra med äldste i höst. Känns inte helt tryggt faktiskt.... :)

Kramar

fianathome sa...

Då är vi två hönsmammor. Jag kan vara ordförande i hönsmammeklubben. Sonen fått körkort här med och varje gång han kör iväg får jag lite fjärilar i magen.
Kramelikram
Fia

Rigmor sa...

Å här är en hönsmamma till...fast inga barn bor hemma längre, men vet jag att de ska ut på vägarna, då kryper det alltid lite i mej. Sen såg man på bensinkontot så fort något barn fått körkort...
Ha det gott!!
Kram kram

soffie sa...

jag känner som du min dotter lånar min bil mycket å jag är livrädd att det ska hända henne nåt !men de är duktiga våra tonåringar:)

♥ Sanna ♥ sa...

Förstår din oro !!! Jag är orolig då sonen går och seglar själv ... Och vad ska jag inte bli när han tar körkort för bil om 4 år ojoj ..;)
Hoppas du haft en underbar helg
Kram

Gökboet sa...

Ett av mina barnbarn har körkort!!!! Herre gu' vad tiden rusar iväg!
KRAM!

Caroline sa...

Ja det var sig en speciell frihetskänsla tiden direkt efter man fått körkort. KOmmer väl ihåg den än idag, fastän det var 96 ;)

Fenixmonas sa...

Klart man som mamma är orolig med barnen ute i trafiken...den oron finns alltid kvar oavsett hur gamla barnen är eller hur länge de haft körkort. Kramiz

cecce sa...

usch, jag förstår dig. Min dotter håller på att ta körkort och jag är ganska orolig:-) Idag ska hon ut och åka med en kompis som nyss fått körkort....! Hm:-)

Kram Cecce

dianasdrömmar sa...

Frihet för sonen och bra att han övar upp sig :) kram

Camilla sa...

Grattis till sonen.
Ja,tänk...aldrig får man vara fri från oron ;)
Kram!